Hrvatski zavod za javno zdravstvo krenuo je u novu fazu procjepljivanja populacije, te se odvažno odlučio na masovno cijepljenje bez naručivanja i najave, a za nagradu će primatelji cjepiva biti počašćeni koncertom Đanija Stipaničeva, naravno uz poštivanje već svima poznatih mjera.

Objavu HZJZ-a prenosimo u cijelosti:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu po prvi puta organiziraju cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez naručivanja i najave.

Cijepljenje će se održati u Zagrebu, u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, na adresi Rockefellerova 4.

Termini cijepljenja su u ponedjeljak, 28. lipnja i utorak 29. lipnja od 9 do 15 sati, a u srijedu, 30. lipnja, dvokratno od 8.30 do 11 sati te od 16 do 19 sati.

Cijepit će se samo prvom dozom i to cjepivom Pfizer!

Važno je naglasiti da je cijepljenje predviđeno isključivo za građane koji imaju osiguranje HZZO-a (MBO). Stoga je na cijepljenje potrebno ponijeti važeću osobnu iskaznicu i važeću zdravstvenu iskaznicu. Također, zbog vremenskih uvjeta mole se građani starije životne dobi i oni s kroničnim bolestima da na cijepljenje dođu u ranijem terminu, dok mlađe osobe mogu doći pred kraj navedenih termina kao što je navedeno u rasporedu.

Nakon cijepljenja u srijedu, 30. lipnja, naš poznati pjevač Đani Stipaničev tom će prigodom održati koncert u obližnjem Langovom trgu na Gupčevoj zvijezdi s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Koncert će se održati uz poštivanje svih važećih javnozdravstvenih protuepidemijskih mjera, a prisustvovati mogu osobe koje imaju EU digitalnu COVID potvrdu (osobe koje su cijepljene, imaju negativan test na  SARS-CoV-2 ili su nedavno preboljeli bolest COVID-19).

Za dodatne informacije posjetite stranice HZJZ.