I bebe su rasisti, treba ih preodgajati, tvrde britanski službenici

Islington Council u Londonu prošlih je godina objavljivao tvrdnje da bebe stare tri mjeseca mogu pokazati rasnu pristranost, zahtijevajući da se s iznimno malom djecom treba razgovarati o pitanju rase.

Objavu su nedavno otkrili novinari The Telegrapha nakon što je list prethodno otkrio da su brojna gradska vijeća diljem Ujedinjenog Kraljevstva unajmila usluge nevladinih organizacija u svrhu pružanja obuke za rasnu edukaciju osoblja vrtića.

Prema izvješću objavljenom u subotu, jedno od vijeća koje je koristilo usluge obuke o raznolikosti koje pruža takozvana konzultantska tvrtka Black Nursery Manager također je ranije tvrdila da bi bebe stare tri mjeseca mogle biti rasno pristrane prema svojim skrbnicima.

Pojavljujući se u objavi koju je izvorno prenio račun povezan s gradskim vijećem Islingtona 2021. godine, tvrdnja se pojavila uz drugu u kojoj se navodi da su „bijela djeca snažno pristrana u korist bijele rase“ kada napune pet godina, kao i vezu na materijal koji je proizveo državni medij BBC o tome kako razgovarati s malom djecom o rasi.

Telegraphovo otkriće dolazi ubrzo nakon što su novine otkrile da je značajan broj lokalnih vijeća angažirao organizaciju koja promiče kontroverzne ideje u stilu kritičke rasne teorije za obuku osoblja vrtića u svojim regijama.