Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer zatražio je od Italije da ponovno otvori luke za brodove dokazanih krijumčara imigranata dok su brojne pro-imigrantske organizacije zbog neuspjeha u blokiranju pristanka brodova u talijanske luke, ponovno pokrenuli akcije na obali Libije.

Njemački ministar opravdano je upitao talijanskog „Twitter“ ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija koja je svrha zatvaranja luka kad ionako mnogi migranti na kraju završe u Italiji, javlja Il Giornale.


Uspjeh „twiteraša“ Salvinija: Jedrilica „Alex“ neometano pristala u Lampedusi sa 60 imigranata


Želim izbjeći da se svaki put ponavlja isti obrazac, s brodom imigranata koji čeka osam ili 14 dana ispred talijanskih obala i Salvinijem koji ne želi da dođu na obalu. Ali to uvijek završi s pristankom, bilo zato što imigranti kolabiraju, razbole ili su u pitanju trudnice,“ rekao je Seehofer.

Seehoferove riječi ukazale su na bijedu Salvinijeve „anti-imigracijske“ politike, budući da se imigranti redovno iskrcavaju s brodova krijumčara ili same talijanske obalne straže, te se prosljeđuju dalje prema EU.

Matteo Salvini paradoksalno je odgovorio na komentare svog njemačkog kolege rekavši: „Nećemo ništa otvarati, luke ostaju zatvorene.


Vrhunac populističke „anti-imigracije“: Talijanska obalna straža koja je blokirala ulaz imigrantima sama dovezla imigrante