Veliki glečer Jakobshavn ponovno raste po pitanju ledene mase. Međutim, masmediji i klima-histeričari tvrde kako je to „loše.”

Otapanje leda na Grenlandu proteklih se desetak godina učestalo koristi za kataklizmička paranoidna predviđanja i opravdanje „globalnog zatopljenja” koje se s vremenom preimenovalo u „klimatske promjene”.

Međutim, poznati glečer Jakobshavn na Grenlandu počeo je ponovno rasti zbog – hladnije vode – koja ga okružuje. Rubovi glečera počeli su se lediti, o čemu je u ožujku izvijestio časopis Nature Geoscience.

Ipak, poznati medij CBS promptno je zaključio kako to „ne znači da je prijetnja klimatskih promjena završena.

Međutim, iako je očito riječ o pozitivnom odmaku od navodnog „globalnog zatopljenja”, mediji poput National Geographica prenose riječi „stručnjaka” čija su predviđanja pala na led, a koji tvrde da takva pojava „nije dobra po pitanju utjecaja na morsku razinu”.

Naime, stručnjaci tvrde da se ostatak glečera i dalje topi, premda razina oceana dokazano nije ni u kakvom porastu.

Istraživanje utjecaja „klimatskih promjena“: 90 posto atola i otoka stabilno ili čak rastu iznad razine mora

Jedan od vodećih istraživača geodinamike i paleogeofizije Nils-Axel Mörner, nazvao je utjecaj navodnog porasta ugljičnog dioksida u atmosferi na rast morske razine apsolutnom laži. On tvrdi kako je čitava teorija zasnovana na fiktivnim teoretskim modelima koji nemaju veze sa stvarnim stanjem.

To je imaginarno. Vrlo je čudno da znanstvenici ne istražuju dublje to područje. Nisu samo političari ti koji bi trebali biti zainteresirani za ono što utječe na društvo. Ako društvo ide u pogrešnom smjeru, netko se šali s nama. Kako to možete raditi s cijelim svijetom? To je zastrašujuće,” rekao je Mörner.

Srećom, Zemlja je mnogo stabilnija. Ono što nije stabilno su društvo i ideje. Mladi ljudi danas imaju anksioznost prema klimi. Čemu to služi? ” zaključuje Mörner, dugogodišnji protivnik kataklizmičkih teorija.

Apokaliptična predviđanja o porastu razine mora bila su potpuno pogrešna