Pod izlikom nedavnog „antisemtiskog“ napada holivudskog „naciste“ na sinagogu u Halleu, gdje je ubijeno dvoje Nijemaca i niti jedan Židov, njemački ministar unutarnjih poslova najavio je novi plan za još žešću borbu protiv „antisemitizma“, javlja The Algemeiner.

U obraćanju Bundestagu, ministar unutarnjih poslova Horst Seehoffer rekao je da je „antisemitizam usidren u dijelovima našeg društva.“ Njegov plan uključuje obvezu prijavljivanja govora mržnje putem interneta, zabrane ekstremističkih političkih skupina, stroži zakon o oružju i više preventivnog rada od strane vlasti.

Seehofer je govorio o „pojedinim počiniteljima“ koji „grade svoju frustraciju izvan javne sfere bez početno prepoznatljive veze s bilo kime.“ To je bio novi izazov za vlasti, jer više nije bilo dovoljno promatrati ekstremističku stranku, rekao je.

Stephan Balliet – 27-godišnji kreten koji je ubio dvoje Nijemaca u „antisemitskom“ napadu u Halleu, trenutno je pod istragom zbog terorističkog čina.

Seehofferovi prijedlozi uslijedili su nakon poteza ministrice pravosuđa za pooštravanje njemačkih zakona protiv govora mržnje na Internetu.

Christine Lambrecht rekla je da će provesti mjere koje će obvezati kompanije na društvenim mrežama da prijave prijetnje smrću i druge problematične izjave nadležnim vlastima. Lambrecht traži i strože kazne za one koji su osuđeni za promicanje rasizma i antisemitizma na mreži.

Iako skupine svih političkih ili etničkih orijentacija otvoreno šire mržnju putem interneta, glavni problem današnjice je isključivo „antisemitizam“.

U konačnici, kazneno djelo više nije samo širenje isključivo antisemitske mržnje, već i neprijavljivanje iste nadležnim institucijama. Ironija u svemu je što upravo ovakvi oblici semitizma uzrokuju još žešći antisemitizam, a sama mržnja kao prirodna reakcija na nepravdu sasvim sigurno neće biti izbrisana samo zato što nije zastupljena na društvenim mrežama.