Poznata švedska tvrtka IKEA, u čijoj je trgovini svojedobno eritrejski imigrant zaklao Šveđanku i njenog sina, započela je suradnju s UNHCR-om po pitanju masovne imigracije, posebice LGBTQ+ osoba.

IKEA Švedska u četvrtak je započela s akcijom prodaje vrećica u duginim bojama od čije će prodaje prihodi ići UNHCR-ovim programima zaštite LGBTQ+ „izbjeglica“ diljem svijeta, javlja Fria Tider.

Poznata IKEA-ina plava vrećica, promijenit će boje u duhu moderne iluzije harmonije multikulturalizma.

Naravno da smatramo da je važno podržati svačije pravo da bude ono što jest, ali to nije svugdje tako. Zato mi IKEA-i sada sada stavljamo ovu poruku na naš najprodavaniji proizvod vjerujući da možemo napraviti razliku. Kao jedan od najvećih švedskih poslodavaca, vrlo je važno da se zauzmemo za ravnopravnost,“ rekla je Cornelia Kaufmann, voditeljica ljudskih resursa u IKEA Švedska.

LGBTQ+ osobe širom svijeta svakodnevno su izložene diskriminaciji, nasilju i prijetnjama; mnogi nemaju izbora nego pobjeći. Vrlo smo zahvalni i sretni što sav višak iz dugine vrećice ide UNHCR-ovom radu na zaštiti LGBTQ+ izbjeglica. Ova podrška je nevjerojatno važna,“ objasnio je Åsa Widell, glavni tajnik UNHCR-a za Švedsku.