Ilegalni imigranti koji rade za francusku poštu štrajkaju tražeći da im se odobri boravak

Foto: Bertrand Guay / AFP

Da, dobro ste pročitali, dakle ilegalni imigranti, većina bez dokumenata, radili su za francusku poštansku službu, i sad štajkaju.

Stotinjak ilegalnih radnika, imigranata bez dokumenata koji rade za francusku poštansku službu Chronopost već deset mjeseci štrajkaju u pariškoj regiji tražeći da im se odobri boravak.

Skupina ilegalnih imigranata prosvjeduje ispred zgrade Chronoposta u općini Alfortville, nedaleko od Pariza, od 7. prosinca, a neki od njih žive ispred zgrade pošte u improviziranom kampu.

Mnogi od imigranata navodno su radili za tvrtku koja primarno dostavlja pakete, dok su drugi radili za tvrtku DPD, obje podružnice francuske nacionalne poštanske službe La Poste, izvješćuje web stranica InfoMigrants koju financira Europska Unija.

Aboubacar Dembele, glasnogovornik štrajkača porijeklom iz afričke države Mali, komentirao je štrajk koji je u tijeku rekavši: “Tu smo 24 sata na dan da zahtijevamo reguliranje i osuđujemo radne uvjete u Chronopostu.”

Prema InfoMigrantsu, mnogi su imigranti angažirani preko agencija za zapošljavanje, a imigranti su lagali i potpisivali ugovore pod lažnim identitetom, obično onih rođaka koji legalno žive u zemlji.