Proteklog tjedna slovenska policija je na slovensko-hrvatskoj granici u ilegalnom ulasku u zemlju uhvatila 363 imigranta.

Tijekom prošlog vikenda, slovenska policija je uhvatila 6 krijumčara – 3 Kosovara te po jednog Albanca, Brazilca (!) i Gruzijca – koji su sudjelovali u krijumčarenju 78 ilegalnih imigranata. Ukupno 29 imigranata porijeklom je iz Turske i Pakistana, 8 ih dolazi iz Alžira, a po tri iz Sirije i Maroka. Među njima su još bila po dvojica iz Mongolije i Tunisa te po jedan iz Afganistana i Eritreje.

U istom periodu na području PU Novo mesto slovenska policija uhvatila je 25 ilegalnih imigranata. Među njima je bilo 10 Iranaca, 5 Pakistanaca, po trojica Marokanaca, Bangladešana i Egipćana. U Dobovi je također uhvaćen jedan Libijac koji se skrivao na vagonu teretnog vlaka. On je vraćen u Hrvatsku dok za ostale status nije poznat.

Tijekom ponedjeljka i utorka, slovenska policija uhvatila je još 25 ilegalnih imigranata na području Novog mesta. Među njima su bila 2 Afganistanca i 9 Pakistanaca, 7 Turaka, 2 Alžirca, 2 Sirijca i jedan Marokanac.

U utorak je policija na području PU Koper uhvatila 62 ilegalna imigranta koji su nezakonito ušli u zemlju. Trojica uhvaćenih zatražila su azil u Sloveniji, 59 ih je vraćeno u Hrvatsku. Među njima su 53 Pakistanca, po 4 Bangladešana i Indijca te jedan iz Maroka.

U istom razdoblju diljem Slovenije uhvaćeno je još 18 imigranata među kojima su bili Iračani, Sirijci, Tunižani, Alžirci, Marokanci i Egipćani.

Slovenska policija u srijedu je zaustavila automobil kojim je upravljao Marokanac, a koji je prevozio 6 imigranata – pet Sirijaca i jednog Tunižana. Istovremeno su u drugom području uhvaćena još 4 imigranta, trojica iz Pakistana i jedan iz Bangladeša.

U srijedu su također uhvaćena 3 imigranta, državljani Sirije i Pakistana.

Tijekom srijede i četvrtka, slovenska policija uhvatila je 73 ilegalna imigranta u ilegalnom ulasku u zemlju. Među uhvaćenima su 62 Pakistanca, 5 Bangladešana, 2 Iranca, te po jedan Indijaca, Marokanac, Sirijac i Tunižanin.

U istom periodu na području Maribora uhvaćeno je 7 ilegalnih imigranata: 2 Alžirca, 3 Iračana i 2 Iranca.

Tijekom četvrtka, policija je u ilegalnom prelasku granice uhvatila 14 imigranata. Među njima je bilo 10 Afganistanaca, 3 Iranca te Pakistanac.

U periodu s četvrtka na petak, policija je na području PU Koper uhvatila 48 imigranata. Od toga je 7 njih zatražilo azil u Sloveniji. Ostali su vraćeni u Hrvatsku. Među njima je bio 31 Pakistanac, 8 Bangladešana, 4 Indijca, 3 Afganistanca te po jedan Kosovar i Turak.