Pri pokušaju ilegalnog prelaska iz Hrvatske, slovenska policija protekli je tjedan ulovila 87 imigranata.

U ponedjeljak je pogranična policija ulovila dvojicu Iranaca i dvojicu državljana Srbije. Iranci su zatražili azil u Sloveniji, dok su Srbi vraćeni u Hrvatsku.

Slovenska policija u utorak je u kamionu srpskih registarskih oznaka pronašla Afganistanca koji se sakrio u teretnom prostoru. Dotični je vraćen hrvatskoj pograničnoj policiji. Istog dana također je uhvaćeno šest imigranata: trojica Palestinaca, koji su zatražili azil, dvojica Sirijaca i jedan Marokanac. Potonji su vraćeni u Hrvatsku.

Policija je u srijedu presrela 19 imigranata u ilegalnom prelasku granice s Hrvatskom. Među njima je bilo 6 Iračana, 5 Alžiraca, 4 Sirijca i 4 Libijca. Njihov status trenutno je nepoznat.

Istog dana, slovenska policija privela je 30-godišnjeg državljanina BiH, koji je neregistriranim osobnim vozilom preveo pet Afganistanaca preko granice. Imigranti su zatražili azil u Sloveniji.

U srijedu su također uhvaćeno devet imigranata koje je prevozio Kosovar: jedan Pakistanac, osam Sirijaca i Afganistanaca. Kosovar je u pritvoru dok ostali zatražili azil.

U četvrtak je u ilegalnom prelasku uhvaćeno 6 imigranata. Među njima je bio jedan Sirijac, trojica Jemenaca, jedan Sudanac i jedan Marokanac. Sirijac je zatražio azil u Sloveniji, dok su ostali vraćeni u Hrvatsku.

Istog dana na željezničkoj postaji i graničnom prijelazu Dobova, policija je na podvozju lokomotive pronašla jednog Sirijca i jednog Alžirca. Obojica su vraćeni u Hrvatsku.

Slovenska policija također je u četvrtak presrela osam imigranata pri ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo sedam Alžiraca te jedan Afganistanac. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Neobičan slučaj dogodio se u petak, kada su dva Sirijca, sa izbjegličkim statusom u Njemačkoj, osobnim automobilom sa slovenskim registarskim oznakama, pokušali prokrijumčariti šest Iračana. Status Iračana je nepoznat, a Sirijci su pritvoreni.

Isti dan policija je ulovila tri Sirijca i jednog Palestinca, dva Iranca te jednog državljanina BiH. Status imigranata trenutno je nepoznat.

Tijekom petka je policija ulovila još 14 imigranata u pokušaju ilegalnog ulaska u zemlju. Među njima je bilo osam Pakistanaca, 4 Afganistanca i dva Alžirca. Svi su vraćeni u Hrvatsku.