U proteklom tjednu slovenska policija je uhvatila 102 imigranta u ilegalnom prelasku granice s Hrvatskom.

Tijekom prethodnog vikenda, slovenska je policija ulovila 27 imigranta i jednog slovenskog krijumčara. Među njima je bilo devet imigranata s Kosova, četiri iz Pakistana, po tri iz Somalije i Alžira te po dva iz Afganistana, Iraka, Irana te – Hrvatske.

Hrvatima je određena novčana kazna te su puštena dalje; sedam imigranata zatražilo je azil u Sloveniji, a ostali su vraćeni u Hrvatsku.

U ponedjeljak su policajci PU Ljubljana ulovili 11 imigranata, od čega ih je šest iz Maroka i pet iz Alžira. Njihov status nije poznat.

Istoga dana na večer, policija je ulovila pet imigranta, od čega su dvojica iz Pakistana i dvojica iz Albanije. Nešto kasnije uhvaćen je i jedan Iranac. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Tijekom utorka, policija je u ilegalnom prelasku granice ulovila 12 imigranata. Među njima je sedam državljana Bangladeša, trojica Marokanaca, te po jedan Libijac i Kosovar. Njihov status nije poznat.

Tijekom srijede, policija je u Dobovi na podvozju teretnog vlaka iz Srbije pronašla Libijca i Alžirca. Obojica su vraćeni u Hrvatsku.

Istoga dana policija je ulovila još 18 imigranata, među kojima je bilo šest Sirijaca, četiri Marokanca, po trojica Turčina i Iračana te po jedan državljanin Afganistana i Egipta. Njihov status je nepoznat.

U odvojenom incidentu, slovenska policija također je uhvatila dvojicu Turčina i jednog Afganistanca. Jedan od njih vraćen je u Hrvatsku; jedan je zatražio azil u Sloveniji, a jedan je predan talijanskoj policiji.

Tijekom petka, slovenska policija ulovila je devet imigranata i dva krijumčara, državljana Pakistana, koji su osobnim automobilom talijanskih registracija pokušali prokrijumčariti imigrante. Status devetorice imigranata iz Pakistana nije poznat.

Istog dana policija je uhvatila još sedam Alžiraca koji su predani hrvatskoj policiji.