Slovenska policija proteklog je tjedna u ilegalnom prijelazu granice s Hrvatskom ulovila 168 imigranata. Nepoznat je broj onih koji su uspjeli izmaknuti rukama policije.

Tijekom ponedjeljka, slovenska policija je zaustavila tri vozila u Kočevski reki. Vozači su pokušali pobjeći policiji, ali su ipak zaustavljeni. Dotične osobe prevozile su 13 imigranata. Među njima su bila trojica Indijaca, devet Pakistanaca i jedan državljanin Bangladeša. Svi imigranti vraćeni su u Hrvatsku. Među uhićenim vozačima je jedan državljanin BiH te dva Slovenca.

Policija je također uhvatila i drugih 16 imigranata, među kojima je bilo pet Alžiraca, šest Palestinaca, dva Pakistanca te po jedan Marokanac, Sirijac i državljanin Jemena. Njihov status je nepoznat.

U utorak je policija u šleperu bugarskih registracija pronašla pet Afganistanaca, koji su bili skriveni među teretom. Isti su vraćeni u Hrvatsku i predani pograničnim službenicima.

Istoga dana je u mjestu Preloka pronađeno deset Iranaca, dva Iračana i jedan Afganistanac. Njihov status zasad je nepoznat.

U pokušaju ilegalnog prelaska granice u Središču ob Dravi u utorak su također uhvaćena četiri Libijca, koji su hodali po željezničkoj pruzi. Svi su zatražili azil u Sloveniji.

Iste večeri uhvaćena su još trojica imigranata koji su također zatražili azil u Sloveniji. Među njima su bili po jedan Palestinac, Iračanin i Egipćanin.

Slovenska policija u srijedu je zaustavila kombi hrvatskih registracija kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. On je pokušao ilegalno prevesti 15 imigranata na graničnom prijelazu Župelevec.

U kombiju se nalazilo devet državljana Turske i šest Iranaca. Njihov status nije poznat.

Nešto kasnije istoga dana, policija je u ilegalnom prelasku granice ulovila 20 imigranata. Među njima je bilo sedam Iračana, šest Afganistanaca, četiri Tunižanina, te po jedan Alžirac, Marokanac i Sirijac. Njihov status je nepoznat.

Tijekom četvrtka, policija je ulovila 13 imigranata u ilegalnom prijelazu granice s Hrvatskom. Među njima je bilo devet Pakistanaca, dva Tunižanina i dva Alžirca.

Istoga dana slovenska policija je u suradnjii s hrvatskim policajcima, u dva osobna automobila hrvatskih registracija pronašla četiri imigranta. Sva četiri imigranta su državljani Turske i vraćeni su u Hrvatsku. Krijumčari su također predani hrvatskoj policiji.

S tijekom četvrtka i noći na petak, policajci su na području PU Koper uhvatili 22 imigranta. Od toga je njih deset zatražilo azil u Sloveniji, a 12 ih je vraćeno u Hrvatsku. Među njima je bilo sedam Pakistanaca, šest Iračana, šest Sirijaca i trojica Alžiraca.

U petak je na granici s Hrvatskom uhvaćeno 13 imigranata koji su pokušali ilegalno ući u Sloveniju. Među njima je devet Pakistanaca te po jedan Afganistanac, Indijac, Alžirac i Tunižanin. Njihov status je nepoznat.

Tijekom subote, policija je ulovila još 12 imigranata u ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo pet Marokanaca, dva Pakistanca, dva Afganistanca te po jedan Alžirac, Eritrejac i Sirijac. Status imigranata je nepoznat.