Tijekom proteklog tjedna, slovenska policija u ilegalnom prelasku granice s Hrvatskom, ulovila je 166 imigranata.

U ponedjeljak i utorak, slovenska policija je ulovila čak 86 imigranata u ilegalnom prelasku granice. Službenici PU Koper u ponedjeljak su ulovili 6 imigranata, među kojima dva Sirijca, te po jedan Egipćanina, Iračanin, Alžirac i Pakistanac.

Na području općine Tržišče, policija je otkrila skupinu od čak 80 imigranata koji su se kroz šumu kretali prema mjestu. Među njima su većinom bili Afganistanci i Pakistanci, iako njihov točan broj i status nisu poznati.

Tijekom rutinske granične kontrole u srijedu je u prikolici šlepera turskih registracija među teretom pronađeno pet Afganistanaca. U šleperu bugarskih registracija također je pronađen jedan Afganistanac. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Na području Bistrice uhvaćena su još četiri Pakistanca, čiji je status nepoznat.

Policija PU Ljubljane u istom je periodu uhvatila 23 ilegalna imigranta, među kojima 12 Pakistanaca, osam Alžiraca, dva Marokanca i jedan državljanin Bangladeša. Njihov status je nepoznat.

U razdoblju između utorka i srijede je također u legalnom prelasku granice uhvaćeno još devet imigranata. Među njima su bila četiri državljana Turske, dva Alžirca, dva Afganistanca i jedan Marokanac. Trojica su zatražila azil, jedan je vraćen u Hrvatsku, dok status ostalih nije poznat.

Između srijede i četvrtka, na području Kopera, policija je uhvatila šest ilegalnih imigranata, od kojih su četvorica vraćena u Hrvatsku, dok su dvojica zatražili azil u Sloveniji. Među njima su bili dvojica Pakistanaca, dvojica Palestinaca te dva Jordanca.

Policija je u četvrtak u kontroli teretnog vlaka iz Srbije na graničnom prijelazu Dobova pronašla dva Iranca. Obojica su vraćeni u Hrvatsku.

Istoga dana, na području Stare Lipe, policija je ulovila sedam Pakistanaca. Njihov status nije poznat.

Tijekom petka, policija je u Dobovi prilikom kontrole teretnog vlaka koji je prevozio glinu iz Srbije pronašla dva Afganistanca. Obojica su vraćena u Hrvatsku.

Kod Metlike je isti dan također uhvaćen jedan Pakistanac čiji je status nepoznat.

Slovenska policija u petak je ulovila još pet ilegalnih imigranata, među kojima su dva Kosovara, te po jedan Afganistanac, Pakistanac i Kamerunac. Pritom je Afganistanac vraćen u Hrvatsku, dok status ostalih nije poznat.

U petak je također uhvaćeno još 15 imigranata u području Kočevja. Od toga je osam Pakistanaca, pet Alžiraca i dva Indijca. Njihov status je zasad nepoznat.