Prošlog vikenda na području PU Koper, slovenski policajci u ilegalnom prijelazu granice s Hrvatskom, uhvatili su 64 imigranta. Među njima je bilo 30 Pakistanaca, 11 Alžiraca, 10 Turaka, 4 Albanca te po dva Afganistanca, Iračana, Tunižana, Slovenca (!) i jedan Kosovar.

Od toga je troje osoba s uređenim statusom u EU, koji su pušteni na slobodu, dok ih je 16 zatražilo azil u Sloveniji. Osam ih je vraćeno u Hrvatsku, a status ostalih zasad nije poznat.

Slovenska policija u ponedjeljak je izvela potjeru za krijumčarima imigranata koji su u vozilu talijanskih registracija prevozili sedam Pakistanaca, od čega trojicu u prtljažniku. Krijumčari su također Pakistanci, obojica su izbjegličkim statusom u Austriji i Italiji.

Istoga dana, na području PU Ljubljana uhvaćeno je 17 imigranata, iz Alžira i Maroka.

Tijekom ponedjeljka i utorka, službenici PU Koper uhvatili su 19 imigranata u ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo 13 Pakistanaca, 5 Indijaca te jedan Srbin. Nitko od njih nije zatražio azil te su vraćeni u Hrvatsku.

U periodu između utorka i srijede, na području Ilirske Bistrice uhvaćeno je 5 ilegalnih imigranata. Među njima su trojica Indijaca te po jedan Pakistanac i Turčin. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Istog dana, službenici PU Novo mesto u putničkom su vlaku pronašli 10 imigranata. Među njima je bilo 5 Iranaca, trojica Alžiraca te po jedan Marokanac i Iračanin.

Tijekom srijede i četvrtka, policajci PU Koper uhvatili su 9 ilegalnih imigranata. Među uhvaćenima je 5 Turaka, dva Alžirca te po jedan Marokanac i Uzbekistanac. Pet osoba je vraćeno u Hrvatsko, dok su ostale četiri zatražile azil.

U petak je na području PU Murska Sobota uhvaćeno 12 imigranata. Imigranti su porijeklom iz Iraka i Afganistana, među kojima je bilo četvero djece. Svi su zatražili azil. Kombijem mađarskih registracija upravljao je 73-godišnji Mađar.

Zanimljivost je da je kombi bio u pratnji automobila engleskih registracija kojim je upravljao 39-godišnji Britanac, a suputnica mu je bila 40-godišnja Mađarica.

Tijekom četvrtka i petka, na području PU Koper uhvaćeno je 60 imigranata. Među njima je bilo 47 Pakistanaca, 7 Indijaca te 5 Afganistanaca. Ukupno 53 imigranta vraćena su u Hrvatsku, dok ih je pet zatražilo azil, dok se za dvoje državljana EU vodi istražni postupak.

Tijekom petka, na području PU Novo mesto, policija ja je uhvatila 27 imigranata, od čega 15 Pakistanaca, 4 Alžirca, 4 Indijca, trojicu Tunižana te jednog Iranca. Njihov status zasad nije poznat.