Slovenska policija tijekom proteklih tjedan dana u ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice uhvatila je 295 imigranata.

Tijekom uskršnjeg vikenda, slovenska policija imala je pune ruke posla jer je u tom periodu uhvaćeno čak 99 imigranata.

Između 19. i 23. travnja, policijski službenici PU Novo Mesto uhvatili su čak 67 imigranata koji su nezakonito prešli granicu na većem broju mjesta. Među njima je bilo 25 Marokanaca, 20 Alžiraca, 11 državljana Bangladeša, četiri državljana Turske, trojica Libijaca i po jedan državljanin Palestine, Kube, Nigerije i Irana. Status ovih imigranata je nepoznat.

Policija je u ponedjeljak uhvatila i jednog državljanina Velike Britanije koji je u automobilu slovenskih registracija prevozio četvoricu Egipćana. Egipćani su vraćeni hrvatskoj policiji, a krijumčar je priveden slovenskim pravosudnim organima.

Kroz isti period, policajci PU Koper uhvatili su 37 imigranata u ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo 19 Turaka, šest Sirijaca, četiri Iranca, dva Kosovara, dva državljana Bangladeša te po jedan Iranac, Indijac, Albanac i Libijac. Od toga su njih 23 vraćena u Hrvatsku, a 12 je zatražilo azil u Sloveniji. Jedna osoba je protjerana iz Slovenije.

U utorak su službenici PU Ljubljana uhvatili 15 imigranata zbog ilegalnog prelaska granice. Među njima je bilo pet Marokanaca, osam Alžiraca te dvojica Afganistanaca. Svi su zatražili azil u Sloveniji.

Tijekom srijede su policajci PU Novo mesto uhvatili 52 imigranta zbog ilegalnog prelaska granice s Hrvatskom. Među njima su bila 32 Pakistanca, devet Alžiraca, devet državljana Bangladeša i dvojica Marokanaca. Njihov status je nepoznat.

Između srijede i četvrtka, na području PU Koper policija je ulovila 21 imigranta u ilegalnom prelasku granice. Među njima je bilo 10 Eritrejaca, pet Pakistanaca, četiri Kosovara i dvojica Afganistanaca. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Tijekom četvrtka je na području PU Ljubljane uhvaćeno 17 imigranata. Među njima je bilo 10 Alžiraca, pet državljana Maroka i dvojica Afganistanaca. Svi su zatražili azil u Sloveniji.

U četvrtak je policija PU Novo mesto uhvatila 14 Afganistanaca i jednog državljanina Bangladeša u ilegalnom prelasku granice. Njihov status nije poznat.

U noći s četvrtka na petak, slovenska policija zaustavila je automobil u kojem su trojica Alžiraca ilegalno prešli granicu. Istragom je utvrđeno da su automobil ukrali te su privedeni pod optužbama za krađu i ilegalni prelazak granice.

U istom razdoblju, na području PU Koper uhvaćena su 32 imigranta koji su ilegalno prešli granicu iz Hrvatske. Među njima je bilo 29 Pakistanaca te po jedan Afganistanac, Eritrejac i Kosovar.