Slovenska policija tijekom proteklih tjedan dana u ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice uhvatila je 338 imigranata. Najveći dio njih uhvaćen je tijekom prošlog vikenda.

Tijekom prethodnog vikenda, na području PU Ljubljane policijski službenici uhvatili su 88 imigranata u ilegalnom prelasku granice. Među njima su se nalazili državljani Maroka, Libije, Iraka, Sirije, Alžira, Pakistana, Bangladeša i Palestine. Točne brojke pojedinačno nisu poznate, kao niti njihov status.

Oglas:

       

U istom razdoblju, policija je uhvatila još 74 imigranta na području PU Koper. Među uhvaćenima je bilo 25 Afganistanaca, 19 Turaka, 14 Pakistanaca, 9 Iranaca te po jedan Eritrejac, Kosovar i Albanac. Među uhvaćenima su bila i četiri državljana Austrije (!) koji su pušteni na slobodu.

Od toga je 48 imigranata vraćeno u Hrvatsku, 16 ih je zatražilo azil u Sloveniji, dok za ostalih 5 status nije poznat.

U razdoblju između 26. i 29. travnja, policijski služben+ici PU Novo mesto uhvatili su čak 96 ilegalnih imigranata na različitim lokacijama uzduž granice s Hrvatskom.

Među njima je bilo 29 Pakistanaca, 27 državljana Bangladeša, 18 Alžiraca, devet Sirijaca, četiri Marokanca, trojica državljana Tunisa, dva Sudanca te po jedan Iračanin, Srbin, Libijac i Indijac. Njihov status je nepoznat.

U nedjelju su na području PU Ljubljana uhvaćena još 23 imigranta, među kojima su bili Alžirci, Sirijci, Iračani i Marokanci.

Tijekom ponedjeljka je na području PU Koper uhvaćeno 38 ilegalnih imigranata u ilegalnom prelasku granice. Među njima je 16 Pakistanaca, 9 Afganistanaca, 8 državljana Tunisa i 5 Turaka. Od toga je 16 imigranata zatražilo azil, jedna osoba je vraćena u Hrvatsku, a status ostalih nije poznat.

Policijski službenici PU Novo mesto u utorak su u ilegalnom prelasku granice uhvatili 12 imigranata, od čega je pet Alžiraca, četiri državljana Tunisa te dva Afganistanca i jedan Marokanac. Status nepoznat.

Istoga dana, službenici PU Ljubljana uhvatili su 15 ilegalnih imigranata, među kojima su bili državljani Maroka, Tunisa, Alžira, Sirije i Afganistana. Njihov status je nepoznat.

U razdoblju od 30. travnja do 3. svibnja, na području PU Koper, slovenski policajci uhvatili su 30 imigranata u ilegalnom prelasku granice s Hrvatskom. Među njima je bilo 22 državljana Pakistana, 4 državljana Bangladeša, 2 Iračana te po jedan Iranac i Afganistanac. Od navedenog broja, jedna osoba je zatražila azil, dok su ostali vraćeni u Hrvatsku.