Slovenska policija tijekom proteklog tjedna u ilegalnom prelasku granice s Hrvatskom uhvatile je 340 imigranata.

Još tijekom prethodnog vikenda, slovenska policija je uhvatila 91 imigranta. Među prvom četvoricom uhvaćena su tri Alžirca i jedan Pakistanac. Njihov status je nepoznat.

Policija PU Ljubljana je u noći s nedjelje na ponedjeljak ulovila 12 sjevernoafričkih imigranata. Među njima je bilo osam Alžiraca,dva Libijca i po jedan Marokanac i Tunižanin. Četvorica njih zatražili su azil u Sloveniji. Status ostalih je nepozant.

Oglas:

 

Tijekom istog vikenda policija je ulovila još 75 drugih imigranata u ilegalnom prelasku granice.

Jedan krijumčar iz Velike Kladuše je prevozio 10 Afganistanaca i jednog Iranca. Njihov status je nepoznat. Krijumčar je predan hrvatskoj policiji.

U subotu su dva Pakistanca s izbjegličkim statusom u Italiji su prevozili sedam imigranata, od čega dva u prtljažniku. Među njima su bila tri Pakistanca, tri Indijca te jedan državljanin Mijanmara.

Među preostalim uhvaćenim imigrantima na različitim lokacijama, bilo je 27 Pakistanaca, 12 Iračana, devet Alžiraca, pet Indijaca, dva Marokanca i po jedan Afganistanac i Kinez.

Preko vikenda je također na području PU Ilirska Bistrica uhvaćeno 14 imigranata. Šest ih je iz Pakistana, četiri iz Alžira, tri iz Maroka, po jedan iz Afganistana i s Kosova.

U ponedjeljak je uhvaćeno 12 imigranata. Među njima je bilo šest Pakistanaca, četiri državljanina Bangladeša i po jedan Alžirac i Sirijac.

U utorak je 22-godišnji Rumunj uhvaćen u krijumčarenju šest Iračana. Na podvozju kamiona bugarskih registracija pronađena su trojica Afganistanaca. Svi su vraćeni u Hrvatsku.

Istog dana uhvaćeno je još 18 imigranata, među kojima je šest Marokanaca, četiri Iranca, trojica Sirijaca, trojica Alžiraca i dva Iračana. Status nepoznat.

U srijedu je policija u prikolici kamiona bugarskih registracija pronašla dvojicu Afganistanaca. Obojica su vraćena u Hrvatsku. U kamionu srpskih registracija također su pronađena dvojica Afganistanca koji su također predani hrvatskoj policiji.

Na podvozju transportnog vlaka također su pronađena dva državljanina Alžira. Obojica su vraćena u Hrvatsku. Istog dana ulovljena su i trojica Turčina, koji su vraćeni u Hrvatsku.

Na području PU Koper, policija je u srijedu također ulovila šest Sirijaca. Svi su vraćeni hrvatskim policajcima.

U četvrtak su uhvaćena četiri Alžirca u pokušaju prelaska granice. Njihov status nije poznat.

Istoga dana uhvaćeno je još osam ilegalnih imigranata. Među njima su bila petorica Marokanaca, dvojica Alžiraca i jedan Palestinac.

U petak je slovenska policija ulovila 22-godišnjeg državljana Srbije koji je u svom automobilu slovenskih registracija prevozio sedam imigranata. Među njima je bilo četvero Iranaca (obitelj), dvojica Sirijaca i jedan Iračanin. Iranska obitelj zatražila je azil, dok su ostali predani hrvatskoj policiji.