Švedske vlasti odbile su deportirati iranskog imigranta koji je seksualno napastovao 11 žena u manje od dva tjedna.

Said Rendi je izvršio napade između 28. siječnja i 11. veljače u gradu Uppsala. Žene je napadao s leđa noseći kiruršku masku na licu, piše Nyheter Idag.

Iranac je na kraju uhićen jer je automobil koji je koristio tijekom napada bio u vlasništvu općinskih vlasti. Ironično, Rendi ga je dobio na korištenje za brigu o mladom autističnom dječaku koji je bio s njim u vrijeme uhićenja.

Policija ga je povezala sa svih 11 napada preko GPS odašiljača u automobilu, tvrde tužitelji.

Devet od tih incidenata smatra se seksualnim napadom, dok se dva smatraju ozbiljnijim kaznenim dijelima, a tijekom jednog od njih Rendi je pokušao gurnuti prst u anus jedne od žrtava.

List Nya Tider navodi kako je Rendi tijekom suđenja tvrdio da nije ozbiljno shvatio optužbe jer se u Iranu takvi oblici seksualnih napada navodno ne smatraju ozbiljnim.

Ironično, Rendi je dodao kako se preobratio na – kršćanstvo te da je aktivni član međunarodne kršćanske evagnelističke organizacije Riječ Života (Word of Life Fellowship).

Rendi je u tipično švedskom stilu osuđen samo na uvjetnu kaznu, te 60 sati rada za opće dobro i novčanu kaznu nepoznatog iznosa, unatoč pokušajima tužitelja da se dva ozbiljnija incidenta klasificiraju kao pokušaj silovanja. Sud je također odbio zahtjev za njegovom deportacijom.

Tužitelj Pontus Melander izjavio je kako će najvjerojatnije uložiti žalbu na presudu jer je kazao kako smatra da zločini nisu ispravno klasificirani.