Imigrant nožem izbo djevojčice dok su išle u školu, jedna preminula

14-godišnja djevojčica je ubijena, a druga, 13-godišnja kolegica, je teško ozlijeđena nakon što ih je napao muškarac s nožem dok su išle u školu u južnoj Njemačkoj. Starija djevojčica kasnije je umrla u bolnici.

Policija kaže da je osumnjičenik u ponedjeljak ujutro izašao iz skloništa za izbjeglice u selu Illerkirchberg i napao učenice.

Njemačka policija uhitila je 27-godišnjeg muškarca za kojeg je rekla da je tražitelj azila iz Eritreje. Trinaestogodišnja djevojčica zadobila je teške rane nožem, ali prema izvješćima njezin život nije u opasnosti.

Muškarac je pobjegao u sklonište za izbjeglice nakon napada, a policija je rekla da ga je pronašla s nožem za koji se smatra da je korišten u napadu.

Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi incident za poticanje sumnji prema strancima ili tražiteljima azila.

“Sve što je povezano s ovim zasad je potpuno nejasno”, rekao je novinarima glasnogovornik policije Wolfgang Jürgens.

Illerkirchberg je selo s manje od 5000 stanovnika prema popisu iz 2015. godine. Gradonačelnik Markus Häußler rekao je da su svi tamo u šoku, dok je njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser rekla da su je “užasne vijesti” potresle.