Sirijski imigrant koji živi u Njemačkoj te piše kolumne za lokalno izdanje Huffington Posta, tvrdi kako bi Austrijanci trebali primiti imigrante u svoje domove ukoliko žele da integracija funkcionira.

Aras Bacho, koji tvrdi da ima 19 godina, živi u Njemačkoj već 8 godina te je uputio otvoreno pismo austrijskom dnevnom listu OE24. Prema njegovim tvrdnjama, „integracija djeluje samo obostrano – jedna strana nije dovoljna.

Oni koji traže integraciju trebali bi se zapitati zašto integracija traje duže ili zašto ne djeluje po u slučaju mnogih izbjeglica i imigranata,“ piše Bacho.

Iz tog razloga, tvrdi on, Austrijanci i imigranti ne bi trebali samo izlaziti zajedno van i komunicirati učenjem jezika, on također želi da svaki Austrijanac primi imigranta u svoj dom i da donira novac tim imigrantima.

Nije dovoljno da Europljani samo plaćaju poreze, tvrdi Bacho, od čega dio odlazi na financiranje masovne imigracije. Naprotiv, svaki Austrijanac trebao bi dobrovoljno donirati novac za podršku imigraciji. Pritom se nije libio iskoristiti učenja kršćanstva da bi podupro svoju retoriku.

Svi kršćani po prirodi bi trebali znati da je Isus rekao ‘dajte potrebitima svoj dom i sav svoj novac’. Kao što vidite, ne drže se svi kršćani ove vodilje,“ tvrdi Sirijac, aludirajući pritom vjerojatno na evanđelje po Mateju 19,21 ali i brojne slične tvrdnje iz Biblije.

Njegov članak je na Twitteru naišao uglavnom na otpor, podsmijeh i odbijanje. Neki su mu rekli da se vrati u Siriju, a drugi ga prozvali pohlepnim i nezahvalnim.

Bacho je poznat po tome što u člancima uporno zahtijeva od Nijemac istu stvar – prihvat imigranata. Pored toga, od vlasti je već zahtijevao i davanje prava glasa imigrantima te je branio lažno izjašnjavanje o starosti imigranata.

Da, mi dajemo pogrešnu dobu! Ona nam je potrebna za našu budućnost,“ stoji u jednom od naslova.