Imigrant prima od države 1300 eura mjesečno, a prostitutki uslugu pokušao platiti fotokopiranim novčanicama

Foto: Getty

Dvadesetdvogodišnji imigrant dobio je uvjetnu kaznu nakon što je lokalnoj prostitutki pokušao platiti uslugu lažnim novčanicama koje je izradio na fotokopirnom stroju.

Sve odvilo u gradu Sindelfingen, gdje je dotični u bordelu prostitutki dao novac za koji je ona odmah ustanovila da je lažan te je pozvala zaštitare, a oni policiju.

Istražitelji su uskoro doznali da je optuženi koristio fotokopirni stroj u boji u prihvatnom centru u obližnjem Magstadtu, gdje je volontirao kao domar. Tamo je napravio 18 kopija novčanice od 50 eura.

Isprva je imigrant policiji ispričao kako je novčanice dobio nakon što je prodao svoj mobitel, ali to se kasnije pokazalo kao laž. Čak je i njegov brat priznao: „Moj brat ima problema s istinom.

Sudac je upitao 22-godišnjeg muškarca, koji pored svega ima 18-godišnju ženu te dijete, da li je novac krivotvorio zato što ga ne prima dovoljno od države. Začudo, ovaj je priznao kako je 1300 eura mjesečno, koje dobiva od države dovoljno i da je sve navodno počelo kao šala.

Ovo nije prvi slučaj da imigranti pokušavaju krivotvorenim novcem platiti usluge prostitutki. Prošle godine u Beču nekoliko Afganistanaca pokušalo je učiniti isto, a nakon uhićenja kod njih je pronađeno na tisuće eura lažnih novčanica.