Dvojica talijanskih policajaca ubijena su u policijskom sjedištu u Trstu nakon što je pritvoreni osumnjičenik za pljačku uspio ukrasti policijski pištolj te je otvorio vatru na službenike u petak popodne.

Osumnjičeni, dominikanski migrant, za kojeg se navodi da navodno ima „psihičke probleme”, zatražio je uporabu kupaonice prije nego što je zgrabio pištolj policajca i pucao u njega i drugog službenika u neposrednoj blizini, javlja Corriere della Sera.

Uslijed pucnjave, dva su policajca – Pierluigi Rotta (34) i Matteo Demenego (31) – preminuli u bolnici zbog zadobivenih ozljeda, dok su još tri službenika ozlijeđena. Jedan od dvojice razbojnika također je ozlijeđen.

Rotta, iz Pozzuolija, ali podrijetlom iz Napulja, radio je u Trstu od lipnja 2016., dok je Demenego dodijeljen u policijsku upravu u Trstu u rujnu 2013. Demenego je upravo proslavio rođendan tjedan dana ranije.

Razbojnici – dva brata, u dobi od 29 i 32 godine – u početku su uspjeli pobjeći nakon pucnjave, ali policija ih je uhitila ubrzo nakon toga.

Gradonačelnik Trsta Orlando Pocci opisao je napad kao „tragediju koja našu zajednicu ostavlja bez riječi“.