Libanonski imigrant i vođa kriminalne bande Ibrahim Miri zatražio je azil u Njemačkoj nakon što se ilegalno vratio u zemlju samo 15 tjedana nakon što su ga vlasti deportirale.

Miri, koji je navodno šef kriminalne skupine s preko 3000 članova te je vođa motociklističke bande poznate kao „Mongoli“, deportiran u Libanon nedugo nakon što je 10. srpnja izvršena racija u njegovu domu u Bremenu, javlja Bild.

Međutim, početkom ovog tjedna, Miri se vratio u Njemačku, navodno ilegalnim prelaskom granice te je odmah posjetio Federalni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) u Bremenu kako bi zatražio status azila. Policija ga je uhitila odmah nakon toga.

Miri je zatražio azil u Njemačkoj nakon navodnih prijetnji u Libanonu. On također želi razmotriti poduzimanje pravnih radnji protiv njegove prethodne deportacije iz Njemačke.

Paul Ziemiak, generalni tajnik Kršćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel, komentirao je povratak vođe bande rekavši: „Ljuti me što šef kriminalnog klana pokušava ismijavati našu vladavinu zakona. Bremenski senator za pravdu mora hitno osigurati da Ibrahim Miri bude ponovo deportiran.

Vlasti moraju razjasniti kako se, unatoč ograničenju ulaska, kriminalac deportiran u Bejrut može tek nedugo kasnije ponovno pojaviti u Bremenu“, dodao je.

Mirijeva banda djeluje u Bremenu, Berlinu i Essenu i povezana je s drogom, prostitucijom, krijumčarenjem i oružjem. Zbog ilegalnog ulaska u zemlju mogao bi odležati 3 godine u zatvoru.

Međutim, u impotentnom „demokratskom“ sustavu, „ljudska prava“ kriminalaca važnija su od sigurnosti ulica. Tome svjedoči i činjenica da vlasti i policija u „demokratskim“ zemljama ne mogu ili ne žele ugušiti kriminalne organizacije koje očito nesmetano vladaju ulicama Europe. Izgovor je pritom uvijek isti: „Nema dovoljno dokaza.“