Tri imigranta nedavno su osuđena na sicilijanskom sudu zbog dugog popisa zločina, uključujući mučenje, seksualno nasilje, trgovinu ljudima, umiješanost u zločinačke organizacije, pa čak i ubojstva. Svu trojicu je na Siciliju prošle godine dovela zloglasna nevladina organizacija za prijevoz imigranata Sea-Watch, sa sjedištem u Njemačkoj.

Sva trojica osuđena su na 20 godina zatvora na sudu u sicilijanskom gradu Messini, navodi se u izvještaju Junge Freiheit. Jedan od imigranata je 22-godišnji državljanin Gvineje, dok su ostala dvojica stari 24 i 26 godina te potječu iz – Egipta.

Oglas:

  

Trojica zločinaca dovedeni su na Siciliju nakon što ih je na Sredozemlju pokupio brod „taksi-službe“ za imigrante Sea-Watch 3. Stigli su na Siciliju 16. rujna prošle godine. Plovilom je tada zapovijedala Carola Rackete, njemačka državljanka već poznata po uspješnom izbjegavanju osuda za sudioništvo u krijumčarenju imigranata.

Talijanska vlada nije komentirala presude trojici imigranata, ali je „tviteraš“ Matteo Salvini, vođa stranke Lega, iznio svoje stavove riječima: „Ovo su lijepa ‘blaga’ koja je u Italiju donijela brodska činovnica, idol ljevice.

Petr Bystron, predsjednik Odbora za vanjske poslove košer-nacionalističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD), otišao je još dalje u svojim optužbama.

Slučaj Rackete jasno pokazuje da krijumčare ne trebate ‘kriminalizirati’, jer su oni već kriminalci“, prenosi Junge Freiheit.

Carolu Rackete talijanske su vlasti s pravom uhitile prošle godine kad se ilegalno uvukla u luku Lampedusa. Sada saznajemo da je na brodu imala osuđivane ubojice i silovatelje i ilegalno ih dovodila u Europu.“