Četiri muškarca, imigranta iz Eritreje uspjela su izbjeći deportaciju iz Švedske nakon presude za grupno silovanje žene u Stockholmu tijekom ljeta.

Okružni sud u Södertörnu osudio je četvoricu muškaraca za silovanje i suočit će ih s pet i pol godina zatvora, ali će osuđenici izbjeći protjerivanje iz Švedske jer sud tvrdi da postoji veliki rizik od njihovog progona nakon što se vrate kući.

Tužitelj Axel Frick primijetio je tijekom suđenja muškarcima da su snimili napad grupnog silovanja, koji se dogodio u lipnju u šumi u Flemingsbergu južno od Stockholma, prenosi Expressen.

Dvojica muškaraca prethodno su podvrgnula ženu drugom silovanju na željezničkoj stanici Flemingsberg u dizalu istog dana kad se dogodio napad u šumovitom području.

Tužitelj Frick također je pozvao da se muškarci deportiraju i da im se zabrani povratak u Švedsku najmanje 15 godina, rekavši: “Kada se radi o tako ozbiljnom zločinu, ja ću kao tužitelj tražiti deportaciju.”

Iako je sud priznao da su zločini toliko ozbiljni da su opravdali deportaciju, odbio je izdati nalog za deportaciju muškaraca jer su ilegalno stigli u Švedsku kako bi zatražili azil nakon što su pobjegli od vojne službe.