Dvojica imigranata, stari 21 i 18 godina, optuženi su za mučenje, zlostavljanje i silovanje dvojice švedskih dječaka koje su također izboli nožem po nogama te žive zakopali na groblju u gradu Solna.

Zločin se dogodio oko 11 sati navečer u subotu, kada su dvojica imigranata oteli dječake i odveli ih na groblje. Tamo su ih na silu svukli, uzeli im svu imovinu, te ih podvrgli tjelesnom zlostavljanju i silovanju.

Mučenje se odvijalo satima tijekom noći, a dječaci su nožem ubodeni u predjelu nogu kako ne bi mogli pobjeći. Tijekom čitave muke, imigranti su dječake žive zakopali u plitku jamu.

Dječake je spasila neimenovana osoba koja je uočila zlostavljanje te pozvala policiju. Imigranti su potom pobjegli ali su naknadno uhvaćeni i pritvoreni.

Iako švedski mediji taje porijeklo imigranata, u javnost je ipak isplivala informacija da je riječ o švedskim državljanima stranog porijekla: 21-godišnjem Irancu te 18-godišnjaku čiji je otac Tunižanin.

Mlađi od njih već je ranije kažnjeno gonjen zbog krađe, dok je 21-godišnjak bio osuđivan zbog paleža, nezakonite vožnje, vožnje u alkoholiziranom stanju, zloporabe droga, krađe itd.

U oči posebno bode činjenica da 21-godišnjak nije u zatvoru jer je već trebao služiti 18-mjesečnu kaznu zbog paleža.