Imigranti na ulici pretukli staricu od 89 godina zbog 10 eura – VIDEO

Objavljen je potresan video koji prikazuje 89-godišnju Francuskinju koju su napala tri tinejdžera u gradu Cannesu, koji su je zatim opljačkali za 10 eura, a slučaj je izazvao veliko zgražanje u zemlji opterećenoj rastućom stopom kriminala.

“Trojica 14-godišnjih maloljetnika u ponedjeljak su u Cannesu napala 89-godišnju ženu. Policiji otprije poznati, prvo su negirali zločin, a potom nisu izrazili žaljenje. Žrtva je zadobila izljev krvi u mozak i prijelome lica. Ukradeni iznos? Oko 10 eura”, napisao je Amaury Brelet, urednik francuskih novina Valeurs Actuelles.

Gradonačelnik Cannesa David Lisnard pisao je francuskom ministru unutarnjih poslova Géraldu Darmaninu tražeći obustavu socijalne pomoći obiteljima dječaka koji su ranije ovog tjedna napali 89-godišnju ženu u gradu.

Trojica počinitelja nasilne pljačke počinjene nad umirovljenicom u ponedjeljak poslijepodne u Cannes-La-Bocci predani su u četvrtak poslijepodne tužiteljstvu u Grasseu. Oni će biti pozvani na sud za mladež 30. studenog.

U iščekivanju njihovog pojavljivanja, sudac je u četvrtak odlučio, u sklopu svoje sudske revizije, smjestiti trojac u zatvorene obrazovne centre u Marseilleu, Saint-Etienneu i Bordeauxu.

Počinitelja, starog 14 godina, koji je udario staricu, obitelj je 30. kolovoza privela u policijsku postaju.

Kradljivac torbi (15) i kreator telefonske snimke (14) redom su uhićeni 31. kolovoza. Protiv prve dvojice vodi se kazneni postupak zbog teške krađe i nasilja nad ranjivom osobom, a trećeg zbog suučesništva u kaznenom djelu. .

U sljedećem tweetu, gradonačelnik Lisnard je napisao da bi, da je njegova majka bila žrtva, znajući identitet počinitelja, sam izvršio pravdu:

“Dodajem, (…) da je moja majka ta koja je napadnuta na ovaj način, znajući identitet patetičnih autora ovog čina, možda bih ja bio taj koji bi danas bio u zatvoru”, napisao je Lisnard.

Autor: Ivica Mandekić