Imigrantske barikade na autocesti u Calaisu prouzročile prometnu nesreću, poginuo vozač

Foto: PHILIPPE HUGUEN / AFP / Getty

Vozač teretnog vozila poginuo je u prometnoj nesreći u Calaisu nakon što su imigranti na autocesti postaviti prepreku u obliku drvenih balvana, u nadi da će na taj način vozila usporiti, te će se moći popeti na njih i tako doći do Velike Britanije.

Jučer oko 4 sata ujutro, dva kamiona morala su iznenada kočiti kako bi izbjegli balvane postavljene nasred autoceste. Treće vozilo, koje se nalazilo iza njih, nije se uspjelo na vrijeme zaustaviti, te se sudarilo u kamion ispred sebe. Uslijed sudara, dostavno teretno vozilo, registrirano u Poljskoj, zahvatio je požar, te je vozač preminuo.

Devetero muškaraca iz Eritreje uhićeno je pod sumnjom da su postavili balvane na cestu, te se nalaze u pritvoru.

Do rušenja imigrantskog kampa „Džungla“ u Calaisu, izvršenog u listopadu prošle godine, postavljanje cestovnih prepreka bilo je svakodnevno, što je i tada značajno ugrožavalo sigurnost prometa. No čini se da se ta praksa nastavila i nakon rušenja kampa, a pogotovo u posljednja dva mjeseca kako se u Calaisu bilježi značajan povratak imigranata koji žele prijeći u Veliku Britaniju.

Ovo je ipak prvi smrtni slučaj vezan uz ovu opasnu praksu tipičnu za Calais, iako je u nekoliko slučajeva i prethodno zamalo izbjegnuta pogibelj vozača koji prolaze kroz taj lučki grad.

Izvor: Breitbart, Tribun