Inicijativa hrvatskih pro-imigracijskih aktivista „Dobrodošli“, koja pripada organizaciji Centra za mirovne studije, uputila je apel hrvatskim policajcima da „odbiju izvršavanje naredbi o protjerivanju izbjeglica iz Hrvatske i prokažu nepravednost i besmisao politika čuvanja granice od ljudi u potrebi za sigurnošću“.

Kako tvrde aktivisti, ovim potezom hrvatski policajci bi samoj policiji „osvjetlali obraz“, budući da hrvatska policija navodno „provodi postupke progona praćene fizičkim nasiljem i seksualnim uznemiravanjem“ nad ilegalnim imigrantima. Aktivisti tvrde kako su to potvrdila brojna svjedočanstva te izvještaji domaćih i međunarodnih organizacija.

Zbog ovih zasad službeno nepotvrđenih tvrdnji, aktivisti su pozvali sve policijske službenike koji se protive protjerivanju ilegalnih imigranata u BiH te Srbiju, da anonimno dojave aktivistima svoja iskustva.

Poziv je upućen i hrvatskim građanima, koji bi trebali ignorirati ilegalne ulaske u zemlju, a pritom bi se trebali okomiti i vršiti pritisak na vlast i policiju kako bi se na granici – uspostavio civilni nadzor i dok se istovremeno traži i građanski nadzor nad policijom.

Podsjetimo, UN-ove organizacije već nekoliko godina vraćaju „ugrožene“ i „traumatizirane“ ilegalne imigrante u „opasne“ zemlje:

Što u Europi rade afganistanske „izbjeglice“ kada se uz pomoć UN-a njih 1,2 milijuna vratilo u Afganistan?

Turska deportacijom 15.000 Afganistanaca još jednom dokazala kako je „izbjeglička kriza“ obična prijevara

U Siriju se vratilo 603.000 prognanika iz susjednih zemalja – niti jedan iz Europe

Program dobrovoljnog povratka imigranata u potpunosti razotkrio obmanu o „izbjeglicama“

Arapska trgovina afričkim robovima ne gubi na snazi