Iran će povećati domet svojih raketa „ako Europa postane prijetnja“

Europa nije prijetnja Iranu, no u slučaju da se prikloni politici SAD-a i Izraela, te postane prijetnja, Teheran ima dovoljno tehnoloških sposobnosti za povećanje dometa svojih raketa, upozorio je predstavnik iranske Revolucionarne garde.

SAD, Europska Unija i cionistički režim žele nas razoružati“, rekao je brigadni general Hossein Salami, visoki dužnosnik iranske Revolucionarne garde. „To što smo ograničili domet naših raketa na 2.000 kilometara, nije zbog nedostatka tehnologije… Mi slijedimo stratešku doktrinu.

[do_widget id=text-53]

Do sada smo smatrali da nam Europa nije prijetnja, te stoga nismo povećavali domet naših raketa. No ako se Europa želi pretvoriti u prijetnju, mi ćemo povećati taj domet.

Prošli mjesec je vodstvo Revolucionarne garde otkrilo da je iranski vrhovni  vođa, ajatolah Ali Khamenei, naredio ograničavanje raketnog programa na domet do 2.000 kilometara, dodajući da se domet uvijek može povećati.

Iranska prijetnja Europi došla je kao odgovor na komentar francuskog predsjednika Macrona, koji je ranije tijekom mjeseca predložio izmjenu nuklearnog sporazuma s Iranom i ubacivanje odredbi o razvoju raketnog programa.

IZVORRT