Svijet bi bio sigurnije mjesto bez cionističkog režima. A vlade koje traže normalizaciju odnosa s lažnim cionističkim režimom i pomažu implementaciju američkih malverzacija u regiji neće imati svijetliju sudbinu od libijskog predsjednika Gaddafija ili sudanskog Omar al-Bashira“, izjavio je tajnik iranskog vrhovnog nacionalnog sirgunosnog vijeća Ali Shamkhani prilikom susreta sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Faisalom Mekdadom.

Ukazujući na važnost strateških odnosa Irana i Sirije, uključujući zajednički otpor izraelskoj agresiji, Shamkhani je pozvao međunarodnu zajednicu da „čvrsto ustane protiv akcija nehumanog režima kako bi se stvorio siguran i miran svijet“.

Shamkhani je pritom osudio američku okupaciju dijelova sjeveroistične Sirije, optuživši Washington da drži trupe u toj zemlji kako bi mogao pljačkati „sirijsku naftu i osigurati premoć cionističkog režima, te podupirao terorizam u regiji“.

Sirijski ministar vanjskih poslova iskazao je zahvalnost Teheranu na pomoći u zajedničkoj borbi protiv terorizma i strane agresije.