Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif optužio je Izrael za planiranje lažnih napada na Amerikance u Iraku u pokušaju da okrive Iran i potaknu Washington da započne sveopći rat s Teheranom.

Zarif je u subotu označio Donalda Trumpa na Twitteru dok je ponavljao tvrdnju o lažnoj zavjeri.

Nova obavještajna služba iz Iraka ukazuje da izraelski agenti-provokatori smišljaju napade protiv Amerikanaca – stavljajući odlazećeg Trumpa u lažni casus belli.

Tada je ministar vanjskih poslova upozorio Trumpa da ne nasjeda na navodnu izraelsku zavjeru. Rekao je da će se sva neprijateljstva protiv Teherana obiti o glavu ne samo Washingtonu već i njegovom glavnom savezniku na Bliskom istoku.

Pazite na zamku, [predsjedniče Trump]. Bilo koji vatromet loše će se obiti o glavu, posebno protiv istih vaših BFF-ova“, napisao je Zarif.

Iranski glavni diplomat prvi je put pokrenuo temu navodno predstojećeg „false flag“ napada početkom ovog tjedna.

U četvrtak je otkrio da je Teheran od iračke obavještajne službe dobio savjet o takvom planu. Iako Zarif nije imenovao krivca za navodnu zavjeru, ton njegove poruke sugerirao je da i sami SAD aktivno traže izgovor za rat s Iranom. Prekorio je Trumpa zbog letenja B-52 i slanja „armada“ u zaljevsku regiju „umjesto da se bori protiv Covida u [SAD-u]“.