Iranski profesor: Muslimani ne bi tolerirali multikulturalizam u islamskim zemljama

Foto: ANP / Valerie Kuypers

Profesor Afshin Ewllian upozorio je da su blejanja o „multikulturalizmu“ jednosmjerna ulica jer se muslimani u Europi opiru povijesnim manjinama u svojim vlastitim zemljama i nemaju namjeru pokazivati „toleranciju.“

Ellian, profesor prava porijeklom iz Irana, tvrdi da dok muslimani kao „izbjeglice“ vrlo brzo traže zaštitu svojih običaja pod „multikulturalizmom,“ oni nemaju namjeru uzvratiti istom mjerom.

U članku magazina Elsevier, Ellian tvrdi da su muslimani vrlo brzo naučili pravila multikulturalizma te se bore za svoje mjesto u društvu, ali nemaju nakanu usvojiti ništa od „progresivnih“ ideala.

Islamski svijet nije multikulturalan. Novi imigranti u Europi brzo uče pravila multikulturalizma – zahtijevaj svoje mjesto u društvu! Manjine ne usvajaju progresivne ideale, već despotizam njihove matične zemlje, kao polazišnu točku,“ kaže Ellian.

Ellian ističe da primjere afganistanskih i pakistanskih radnika u Iranu, te zimbabveanskih u JAR-u, kao dokaze da imigracija ne donosi nužno multikulturalno društvo.

Razlog je diskriminacija: afganistanski radnik u Iranu ostaje građanin drugog reda koji je konstantno izložen ponižavanju, diskriminaciji i iskorištavanju,“ tvrdi Ellian.

Profesor Ellian tvrdi da su izvan Zapada, manjine strašno potlačene, ističući primjer Kurda u Turskoj i Siriji.

Navodeći suprotnosti sudbina imigranata na Zapadu i izvan njega, Elian je rekao da je „nezamislivo“ da se manjine u muslimanskim zemljama ponašaju kao muslimani u Europi i drugdje.

Ellian tvrdi da unatoč tome što Iranci i Afganistanci, na primjer, dijele vjerske i kulturološke karakteristike, bilo bi „nezamislivo u Iranu“ da Afganistanci prosvjeduju, na primjer, za Talibane. Elian kaže da imigrantima ne bi bilo dopušteno prosvjedovati čak niti u korist sadašnje vlade.

Političke i kulturne manjine moraju imati nevidljivo postojanje,“ dodaje Ellian.

Navodeći kako „islamski svijet nije multikulturalan,“ profesor Ellian rekao je da, unatoč njihovim oštrim borbama kao manjine u Europi, muslimani bi pobjesnili na ideju masovne imigracije ne-muslimana u njihove zemlje.

Globazlizacija u silamske zemlje nije tamo proizvela multikulturalna društva. U većini muslimanskih zemalja, nezamislivo je da se tamo naseli značajniji broj Europljana.

Od Maroka do Pakistana ili Irana: masovna imigracija Europljana je isključena. U većini islamskih zemalja, ne-muslimani, a posebno Europljani, ne smiju posjedovati zemlju, kuće ili poduzetničke tvrtke. Dakle, zagovornici multikulture nikada nisu pogledali na svijet,“ kaže Ellian.

Ellian, koji čitav svoj život kritizira politički islam, primjećuje: „Islamski svijet nije multikulturalan i nikad neće biti multikulturalan. Samo su zapadnjačke zemlje te koje su morale postati multikulturalne vratolomnom brzinom. Dakle, migracija je jednosmjerna.

Brzina kojom imigranti iz monokulturalnih zemalja uče iskorištavati zapadnjački multikulturalizam, „gotovo je nezamisliva,“ navodi Ellian, a ljevičare pritom kritizira zbog stvaranja i njegovanja te ideologije.

Kao rezultat toga, imigranti s Bliskog istoka počeli su lijeve stranke držati kao „taoce“, poput lokalnih ogranaka Radničke stranke u Nizozemskoj, koje su u rukama manjine, pri čemu ih Ellian oslovljava s nazivom „istinska multikulturalna mafija.

Usprkos tome što se pridružuju i zapovijedaju ljevičarskim strankama, muslimani uključeni u europske politike imaju težnju ka svemu drugom, osim da budu „progresivni“, tvrdi Ellian.

Masovna mulsimanska imigracija, u kombinaciji s multikulturalizmom, dovest će do ere „multikulturalne nazadnosti,“ zaključuje Ellian.

Izvor: Elsevier / Tribun