Irska: Mještani uspjeli prisiliti vlast da odustane od izgradnje azilantskog centra u njihovom mjestu

Objavljeno:

Planovi za smještaj tražitelja azila u napuštenu zgradu Eir-a nedaleko od grada Arklowa su povučeni.

Prošli tjedan stotine mještana marširale su gradom izražavajući užasnutost vladinom odlukom da u zgradu smjesti tada još nepotvrđen broj imigranata koji traže međunarodnu zaštitu ili ukrajinskih izbjeglica.

U izjavi ‘Arklow kaže ne’ kaže se da je izjava koju je jučer navečer objavio lokalni vijećnik Peer Leonard “vrlo dobrodošla”.

“Kampanja Arklow Says No već je obaviještena o ovom vrlo pozitivnom razvoju događaja, ali su zamoljeni da pričekaju dok se ne primi službena potvrda i dok se proces uklanjanja lokacije kao smještajne lokacije ne odjavi.”

“Čekamo tu pismenu potvrdu.” rečeno je.

“Vrlo se nadamo da će ovo dovesti do kraja našeg pozitivnog prosvjeda utemeljenog na zajednici i podržanog od strane iste. Nepotrebno je reći da ćemo se vratiti ako se iznese bilo koji drugi prijedlog za korištenje zgrade u IPAS svrhe. Svi potencijalni ponuditelji koji žele postići ovaj cilj naići će na istu vrstu mirnog otpora zajednice.”

“Dok ne dobijemo potpunu pismenu potvrdu, ostajemo na mjestu. Unatoč tome, zadivljeni smo izljevom javne potpore i brojnim djelima velikodušnosti lokalnih tvrtki. Ovaj je prosvjed stvorio ogromnu svijest o šteti koju vladina politika stvara.”

Jučer navečer vijećnica Peir Leonard rekla je u izjavi da je bila “usmeno obaviještena da su svi otvoreni slučajevi istrage u vezi s korištenjem zgrade od strane IPAS-a sada prestali”.

Međutim, Leonard dodaje da to “ne znači da se to možda neće razmatrati u budućnosti” dodajući da su za sada “svi angažmani s Odjelom zatvoreni od strane potencijalnog kupca.”

Povezani članci

Posljednje objavljeno