Političke stranke u Irskoj od iduće godine mogle bi biti prisiljene na to da im 40 posto kandidata čine osobe stranog etničkog porijekla te žene.

Među irskim stanovništvom danas je 12 posto imigranata, dok je na prošlim lokalnim izborima među kandidatima bilo oko 31 posto stranaca. Tri takva kandidata su u konačnici i odabrana, prenosi Irish Examiner.

Bez ikakvog opravdanog razloga, osim već viđenog nametanja „različitosti“, državni ministar za lokalne vlasti i izborne reforme John Paul Phelan, odlučio je pripremiti zakon pred lokalne izbore 2019.

Prema tom zakonu, sve stranke koje među svojim kandidatima ne budu imale najmanje 40 posto imigranata i žena, izgubiti će financijsku podršku države.

S druge strane, stranke koje udovolje traženim kvotama, dobiti će novac kako bi zaposlile „službenika za jednakost i različitost,“ koji će promovirati rasnu integraciju u politici.

Za opće izbore uvodi se i nametanje kvota za ženski spol iako je trenutno nepoznato koliki se udio žena među kandidatima očekuje.

Službenik za integraciju pri Vijeću za imigraciju Joe O’Brien izjavio je krajnje rasistički: „Trebamo ljude koji će se natjecati, kako bi preinačili glasačke listiće, kako bi stavili nešto boje na plakate na stupovima.

U demokratskom sustavu, gdje su navodno istovremeno svi „jednaki“ i „različiti“, poanta upravljanja društvom nikada nije bila izbor najkvalitetnijih i najsposobnijih ljudi. Naprotiv, u moru „anti-rasizma“ presudno je da „demokratski“ nametnute birane osobe budu – druge rase.