Irske vlasti otkrile su prošli tjedan kako namjeravaju potrošiti 116 milijardi eura kako bi povećali broj stanovnika putem masovne imigracije. Pritom je otkriveno i kako su podmićivale novinare da pišu pozitivno o dotičnom projektu.

Vladina strateška jedinica za komunikacije plaćala je sponzorske članke koji su se pojavljivali u nacionalnim i regionalnim novinama, promovirajući projekt pod nazivom Ireland 2040. Članci pritom nisu smjeli uključivati negativni ili kritički sadržaj.

Projekt je naišao na žestoke kritike na društvenim mrežama na kojima je opisan kao „piramidalna shema“ u kojoj se investitori bogate dodavajući potrošače na trošak poreznih obveznika. Također su mnogi istaknuli kako je riječ o programu sustavne zamjene domaćeg stanovništva.

Vlasti su također naišle na velike kritike zbog plana o otvaranju centra za 115 imigranata u gradu koji se smatra središtem državne baštine zbog održavanja jednog od najstarijih tradicijskih festivala.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, masovna imigracija, posebice iz Afrike, počela je više kružiti među Ircima. Razlog tome je sve veći broj prijava kako afrički tinejdžeri napadaju i teroriziraju lokalne stanovnike u Dublinu.

Dotične tvrdnje potvrdila je policija koja je objavila kako „kriminalne skupine“ mladića sve češće u grupama „napadaju i pljačkaju ljude svih starosnih dobi, pri čemu nerijetko koriste oružje poput noževa.