Irski premijer Leo Varadkar prije nekoliko dana objavio je kako će nastojati u Irsku dovesti čim više imigranata iz Afrike i s Bliskog istoka. Razlog tome je taj što oni „obogaćuju naše kulture i društva.

Varadkar je nakon sastanka sa čelnicima EU u Dublinu najavio kako u Irsku želi premjestiti najmanje 4000 imigranata koji se trenutno nalaze u Italiji i Grčkoj, prenosi The Irish Independent.

Mi smo na strani prijedloga Europske komisije da sve zemlje sudjeluju u prihvatu izbjeglica, te smo i mi složni učiniti isto,“ rekao je Varadkar.

Pored najavljenih 4000 imigranata, Varadkar je izjavio kako to nije konačna brojka koju on želi primiti u zemlju. „Želimo više sudjelovati u podjeli tereta koji uključuje primanje imigranta i davanje financijskih doprinosa.

Gledano na vagi, imigracija je dobra stvar. Europa treba imigraciju. Ona obogaćuje naše kulture i društva,“ zaključio je Varadkar.

Kao jedinu negativnost u pogledu masovne imigracije, Varadkar je istaknuo – jačanje desnice te nacionalističkih i populističkih snaga diljem Europe.

Zanimljivost je i da su se u stanovnici Irske u proteklih desetak godina suočili s velikim manjkom smještaja, što je dovelo do povećanja najamnina od čak 70 posto.