Za masakr u Las Vegasu, kojeg veličaju anti-Trumpovi aktivisti, odgovoran ISIL?

Izvor: Twitter

Odgovornost za masakr u Las Vegasu navodno je preuzeo ISIL, tvrdeći kako se ubojica Stephen Paddock preobratio na islam prije nekoliko mjeseci, izvijestila je obavještajna organizacija SITE.

SITE navodi kako je ISIL preuzeto odgovornost putem novinske agencije Amaq, međutim, ISIL nije službeno potvrdio ove navode te bi preuzimanje odgovornosti moglo biti izmišljeno.

Ipak, SITE je napomenuo da je ISIL u jednom od svojih propagandnih videa prikazao upravo Las Vegas u svibnju ove godine, dok je al-Qaeda još 2014. predlagala napad na taj grad.

Anti-Trumpovi aktivisti veličaju monstruozni čin

Pojedini protivnici Trumpa i njegove vlasti putem društvenih mreža otvoreno su veličali ovaj masovni pokolj, uz „nadanja“ da su među žrtvama upravo bijele pristaše Trumpa.

Jedna od ovih bizarnih ličnosti je ljevičarska profesorica (!) koja je napisala:

Mnogo bijelih Trumpovih pristaša u Las Vegasu na cesti 21 gleda Jasona Aldeana. Molite se da su samo Trumptardi umrli! #prayforvegas.

Izvor: Twitter

Nakon što se objava brzo raširila, korisnica pod imenom Ann #The Resistance obrisala je objavu, ali svoj korisnički račun.

Sličnu „empatiju“ pokazala je dopredsjednica za poslovna pitanja medijskog giganta CBS, Hayley Geftman-Gold, koja je otpuštena sa svog mjesta zbog komentara na Facebook-u, piše LA Times.

Ako nisu željeli učiniti ništa kada su djeca bila ubijena , nemam nade da će republikanci ikad učiniti pravu stvar. Ja zapravo nemam suosjećanja jer fanovi country glazbe su često republikanci koji nose oružje,“ napisala je Geftman-Gold.

Hayley Geftman-Gold | Izvor: CBS / Twitter

Iako je objava obrisana, ipak je prethodno završila prikazana na mnogim grupama na Facebook-u.