ISIL poziva džihadiste na zapadu da postanu serijski ubojice hladnim oružjem

rumiyah

Teroristička skupina poziva ekstremiste u Europi i SAD-u da izvrše seriju nasumičnih napada noževima, kako bi utjerali strah u kosti civiliziranim društvima.

U svojem posljednjem propagandnom uradku pozivaju moguće džihadiste da koriste noževe umjesto pištolja, jer je na taj način lakše izvršiti više ubojstava bez opažanja.

Oni tvrde da je nasumične napade hladnim oružjem sigurnosnim službama teže otkriti, u usporedbi sa vatrenim oružjem i bombaškim napadima, koji zahtjevaju koordinaciju i nabavku ilegalnog oružja.

U članku propagandnog magazina Rumiyah, čak daju savjete kakve noževe koristiti, te savjetuju da se napadi izvrše na osamljenim mjestima u mraku, da bi se izbjeglo otkrivanje.

Sugeriraju seriju napada nožem, gdje bi samostalni džihadisti „mogli odbaciti oružje nakon svake uporabe, dok je naći novi nož vrlo lako“.

Mnogi ljudi imaju averziju prema ideji ubadanja nožem u tijelo druge osobe. Tu nelagodu stvara nagonski strah od boli i smrti, posebno uslijed modernizacije koja je odalečila muškarce od sudjelovanja u klanju stoke za hranu, te ubijanju neprijatelja u ratu.“

Međutim, takva nelagoda nije razlod za napuštanje džihada. Ne trebaš biti profesionalni vojnik ili stručnjak za borilačke vještine, niti posjedovati oružje, da bi bio u stanju ubiti nekoliko nevjernika i terorizirati cijelu naciju.

Rumiyah je ISIL-ov novi propagandni magazin, bitno kraći od njihovog glavnog časopisa na engleskom jeziku, Dabiqa. Rumiyah je djelo skupine Al-Hayat Media Center, te se izdaje na engleskom, turskom, njemačkom, francuskom, indonezijskom, ruskom, arapskom i ujgur jeziku.

Izvor: Express