ISIL poziva pristaše na Zapadu da otruju hranu u supermarketima

Woman grocery shopping

ISIL je poslao poziv svojim pristašama na Zapadu da otruju hranu u supermarketima koristeći cijanid.

SITE Intel Group izvještava da je ISIL putem svojih kanala poslao poruke svojim operativcima i pristašama u Europi, Rusiji i SAD-u, da u sklopu svojih džihadističkih akcija otruju hranu u trgovinama tako što će u nju ubrizgati otrov cijanid.


Widget not in any sidebars

Teroristička skupina već se pripremala za ovakav plan, isprobavajući razne kemikalije i toksine na zarobljenicima. U svibnju su The Times i Newsweek objavili:

Teroristi Islamske države koristili su zarobljenike kao pokusne kuniće, eksperimentirajući na njima kemijsko oružje s ciljem planiranja napada na Zapadu, otkrili su dokumenti pronađeni u Mosulu. Dokumenti koji opisuju testiranja, a koja su rezultirala agonijom i smrću zarobljenika, otkriveni su na sveučilištu u Mosulu u siječnju kad su zgradu zauzele iračke specijalne snage. Autentičnost dokumenata potvrdili su američki i britanski stručnjaci.

Zarobljenicima je trovana hrana i voda kemikalijama koje se nalaze u lako dostupnim pesticidima. Zapadne obavještajne službe boje se da bi iste metode teroristi ISIL-a mogli primjeniti za trovanje hrane na Zapadu.

Autor: Tribun