Po drugi put u proteklih šest godina stranka Islam sudjelovat će na lokalnim izborima u Belgiji. Iz stranke su izjavili kako je njihov najveći izborni cilj stvoriti Islamsku Državu te – razdvojiti muškarce i žene u javnom prijevozu, piše list HLN.

Naš cilj je 100% Islamska Država, ali to ne znači da želimo veo na glavama,“ rekao je osnivač stranke Redouane Ahrouch. „Uspostavom šerijatskog zakona želimo slijediti put proroka i Kur’ana,“ dodao je.

Stranka je na proteklim lokalnim izborima 2012. uspjela ubaciti dva člana u općinama. Ove godine natječu se u 28 općina.

Ironično, Ahrouch tvrdi kako želi ostvariti ciljeve stranke „bez kršenja belgijskog ustava.“ Međutim, nejasno je kako to namjerava učiniti budući da je već razdvajanje muškaraca i žena u javnom prijevozu diskriminacija i kršenje ustava.

Državni tajnik za imigraciju Theo Francken izjavio je kako mu se stranka „gadi.“ Na Twitter-u je tako napisao:

Politička stranka nazvana ‘Islam’ raste u Belgiji. Oni otvoreno pozivaju na uvođenje šerijatskog zakona. Šerijat je kršenje ljudskih prava. Stoga su šerijatske stranke antidemokratske. To su vukovi u ovčjem krznu.