Dvije važne francuske islamske organizacije dale su podršku Emmanuelu Macronu za drugi krug glasovanja na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Ovog tjedna, Chems-Eddine Hafiz, rektor Velike džamije u Parizu, sponzorirao je iftar u znak podrške ponovnom izboru Emmanuela Macrona za predsjednika republike. Objed je održan u utorak u restoranu pariške džamije, gdje su bili i predstavnici drugih grupa, poput Muslimanske braće.

Do posljednjeg trenutka, sam Macron je namjeravao biti prisutan, ali su ga spriječili trenutni politički događaji i tenzije oko Ukrajine”, rekao je Hafiz, francusko-alžirski odvjetnik. Umjesto njega, Macron je poslao bivšeg ministra unutarnjih poslova Christophea Castanera da prisustvuje događaju.

Velika džamija u Parizu pridružila se Skupštini muslimana Francuske (RMF) u podršci Macronu u drugom krugu predsjedničkih izbora protiv njegove protivnice Marine Le Pen.

Zlonamjerne sile danas govore i pozivaju na protjerivanje muslimana“, rekao je Hafiz u prošlotjednom priopćenju za javnost. „Kako reagirati na ovu trivijalizirajuću zloću koja se taloži u glavama ljudi? Glasajući za kontinuitet Republike.

Prestanimo odgađati. Zaustavite dezinformacije. Glasajmo za Emmanuela Macrona.

U vlastitom priopćenju za javnost, RMF povezan s Marokom, kojim predsjeda Anouar Kbibech, apelirao je na “pobjedu republikanskih vrijednosti ponovnim izborom Macrona.

Iako smo svjesni obveze političke neutralnosti koju zahtijeva naša misija, moramo prvo djelovati kao odgovorni građani“, rekao je Kbibech, dodajući da će „samo glas za Emmanuela Macrona omogućiti našoj zemlji da sačuva svoja republikanska načela i konsolidira vrijednosti otvorenosti, tolerancije i solidarnosti“.