Islamski učenjak tvrdio da je koronavirus „Allahova kazna“, pa se zarazio koronavirusom

Šijitski učenjak koji je izjavio kako je koronavirus „Allahova kazna“ za loše postupanje Kineza prema muslimanima, zarazio se – koronavirusom.

Prema pisanju portala MEMRI-TV, iranski šijitski učenjak Hadi Al-Modarresi rekao je u veljači kako je epidemija koronavirusa „nedvojbeno djelo Allaha koje označava božansku kaznu protiv Kineza zbog njihova tretiranja, izrugivanja i nepoštivanja muslimana i islama.

Očigledno je da je širenje ovog virusa Allahovo djelo. Kako to znamo? Širenje koronavirusa počelo je u Kini, drevnoj i golemoj zemlji, čija populacija čini jednu sedminu čovječanstva“, rekao je Al-Modarresi.

Više od milijardu ljudi živi u toj zemlji. Vlasti u toj zemlji su tirani i drže pod opsadom više od milijun muslimana koje su stavili u kućni pritvor. Novinari u toj zemlji počeli su se rugati nikabu muslimanskih žena i prisiljavali su muške muslimane da jedu svinjetinu i piju vino. Allah je poslao bolest na njih, a ta je bolest opsjela 40 milijuna [Kineza]. Allah ih je prisilio, i muškarce i žene, da nose isti nikab kojem su se izrugivali, i to od strane državnih vlasti i službenika,“ dodao je.

Kako javlja isti portal, Al-Modarresi se zarazio koronavirusom. Sudeći prema njegovoj objavi na Twitteru, trenutno mu se zdravlje navodno poboljšava.