Ispraznio akumulacijsko jezero jer mu je mobitel upao u vodu

Ah, ta Indija.... Moramo priznati, ovoga se ni naši lokalni šerifi nebi dosjetili.

Službenik indijske vlade suspendiran je jer je naredio isušivanje rezervoara kako bi mogao uzeti svoj telefon koji mu je ispao dok je snimao selfie. Do trenutka kada je telefon vraćen, čovjek je ispustio dovoljno vode za navodnjavanje 600 hektara obradivog zemljišta.

Rajesh Vishwas suspendiran je u petak nakon što su njegovi nadređeni zaključili da nema ovlasti isušiti rezervoar, izvijestila je indijska televizija NDTV.

Vishwas se u nedjelju kupao na brani Kherkatta u državi Chhattisgarh kada je pokvario svoj Samsung Galaxy S23 dok je pokušavao snimiti selfie. Telefon je pao u rezervoar brane dubok četiri metra, a Vishwas je brzo okupio neke mještane da zarone i pokušaju ga izvući.

Kad mu je taj pothvat propao, 32-godišnji inspektor za hranu angažirao je dvije dizelske pumpe i tijekom tri dana ispraznio 2,1 milijun litara vode iz umjetnog jezera, a zaustavio se tek kada je prijavljen svojim poslodavcima.

Do trenutka kada su pumpe isključene, razina vode u rezervoaru bila je smanjena za gotovo polovicu, a Vishwas je uspio izvaditi svoj uređaj, koji je u toj fazi bio neupotrebljiv.

Vishwas je prosvjedovao protiv svoje suspenzije, tvrdeći da mu je lokalni odjel za vodne resurse dao dopuštenje da isuši jezero. Međutim, dužnosnik odjela rekao je lokalnim medijima da je Vishwas smio ispustiti manje od dva metra vode, ali je premašio ovu granicu.

“Suspendiran je do istrage. Voda je bitan resurs i ne može se rasipati na ovaj način”, rekla je lokalna dužnosnica Priyanka Shukla.