Istraživanje pokazalo da nedostatak seksualnog nagona povećava smrtnost kod muškaraca

Tim koji stoji iza studije tvrdi da je njihov rad “prvi koji prospektivno ispituje povezanost između seksualnog interesa i smrtnosti od svih uzroka”.

Studija koju su proveli istraživači u japanskoj prefekturi Yamagata sugerira da nedostatak seksualnog interesa može biti “faktor rizika za smrtnost od svih uzroka” za muškarce starije od 40 godina.

Tijekom studije, sudioni, 8.558 muškaraca i 12.411 žena u dobi od najmanje 40 godina, procijenili su svoj seksualni interes putem “upitnika za samoprocjenu”.

Rezultati praćenja doveli su istraživački tim do zaključka da muškarci koji su pokazali nedostatak seksualnog interesa također pokazuju veću “smrtnost od svih uzroka i smrtnost od raka”.

Istraživači su primijetili da, iako se seksualna aktivnost i seksualno zadovoljstvo smatraju korisnima za “psihološko zdravlje i dobrobit u starijim skupinama”, odnos između “seksualnog interesa” i dugovječnosti do sada nije istražen.

“Ova je studija prva koja prospektivno ispituje povezanost između seksualnog interesa i smrtnosti od svih uzroka, te smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti i raka u populaciji”, napisali su.