Istraživanje pokazalo da velika većina ljudi ne želi biti u vezi s transrodnom osobom

Nedavno je provedeno opsežno istraživanje koje je trebalo utvrditi u kojoj mjeri su prosječne normalne osobe zainteresirane biti u ljubavnoj vezi s transrodnim osobama. Rezultati istraživanja nisu nimalo iznenađujući, iako su neki i to uspjeli iskoristiti kao dokaz o diskriminaciji.

Istraživanje objavljeno u Journal of Social and Personal Relationships, otkriva da ogromni dio populacije nema nikakvog interesa da bude ljubavno ili intimno povezan s osobama koje površno vjeruju da su nešto drugo osim onoga što im njihova biologija diktira.

U istraživanju je sudjelovala 951 obična osoba i 7 transrodnih osoba, koje su morale identificirati svoje preferencije s kakvim osobama žele hodati ili biti u vezi. Bilo je ponuđeno mnoštvo odgovora iz modernog LGBTQ+ vokabulara, no ono što je zaključak jest da su gotovo svi izjavili da žele biti u vezi s osobama biološkog spola koji im se sviđa, čak i transrodne osobe.

Među osobama koje su se identificirale kao hetero, samo 1,8 posto žena i 3,3 posto muškaraca izjavilo je da bi bili u vezi s transrodnom osobom. Čak i među homoseksualnim osobama, većina je izjavila da bi radije bila u vezi s osobama koje prihvaćaju svoj biološki spol.

To je poprilično razljutilo neke u LGBTQ+ zajednici, koji su rezultate istraživanja proglasili dokazom o transfobiji u društvu.