Međunarodna radionica za tvorce softvera u Njemačkoj otkazana je nakon što je postalo jasno da među predavačima nema niti jedna žene.

Godišnja konferencija PHP Central Europe bila je zakazana za početak listopada u Dresdenu, no zbog razloga što se niti jedna žena nije našla na popisu predavača (bez obzira što je samo jedna i predala zahtjev za sudjelovanjem), konferencija je otkazana pod izlikom „nedovoljno različitosti“.

Organizatori događaja najavljivali su da će događaj biti čime je više moguće „uključiv“ (jer to bi valjda poboljšalo kvalitetu i stručnost predavanja?), no događaj se ipak sveo na to da se radilo gotovo u potpunosti o muškom društvu. Nakon što su neki „progresivni predavači“ doznali da u njihovom društvu neće biti žena, naprasno su odlučili otkazati svoje sudjelovanje.

Jedan od njih, Mark Baber, jasno je i otvoreno poručio da njemu „različitost vrijedi više od predavanja“, dok su drugi izjavili da se ne „osjećaju ugodno“ zbog činjenica da nema niti jedne žene među predavačima.

Činjenica je da se samo jedna žena prijavila za održavanje predavanja među 250 prijava, od čega su izabrana 32 najkvalitetnija predavača.

Nakon što je nekoliko predavača odustalo, počeli su vršiti pritisak na organizatora da uključe žene među predavače, na što je „preko reda“ među predavače ubačena jedina žena koja se prijavila, no niti to nije bilo dovoljno da zadovolji „estrogenske buntovnike“, te se od konferencije u potpunosti odustalo.