Italija: 4.824 zdravstvenih radnika ima korona virus

Talijanski zdravstveni radnici čine jednu desetinu zaraženih korona virusom u toj zemlji, ukupno njih 4.824, među kojima liječnici, medicinske sestre i sanitetski radnici, zarazili su se korona virusom.

Međutim, strahuje se da je stvaran broj i veći, stoga neke zdravstvene institucije traže od nadležnih službi da se svo medicinsko osoblje testira na prisustvo virusa.

Do sada je među zdravstvenim djelatnicima zabilježeno 19 smrtnih ishoda, a samo danas su preminula još dva liječnika.

Većina preminulih liječnika i zdravstvenih djelatnika su starije životne dobi, a dio njih su umirovljeni liječnici koji su se aktivirali da bi pomogli svojim nekadašnjim kolegama u spašavanju života silne količine pridošlih pacijenata. Nažalost, i sami su pritom postali žrtve ove opake epidemije.

Slične vijesti dolaze i iz Španjolske, gdje je 3.910 zdravstvenih djelatnika, odnosno 12 posto oboljelih, zaraženo korona virusom. U Španjolskoj je također slična situacija glede prosječne dobi preminulih kao i u Italiji, gdje je prosjek starosti preminulih 80 godina.

Naime, prema podacima španjolske zdravstvene službe koja vodi borbu protiv širenja epidemije, 87 posto preminulih u toj zemlji starije je od 70 godina.