Talijanski list Il Giornale objavio je zapanjujuće izvješće koje pokazuje da 60 posto imigranata koji u Italiji primaju mirovinu, nisu nikad radili u toj zemlji.

Od 96.000 građana iz zemalja izvan Europske Unije koji primaju talijansku mirovinu, njih 60.000 nikad nije radilo niti uplaćivalo poreze u Italiji.

To znači da 60 posto imigranata u Italiji kojima talijanski porezni obveznici isplaćuju mirovinu, nisu nikad radili niti uplaćivali doprinose u mirovinsko osiguranje u toj zemlji.

[do_widget id=text-53]

Službeni pokazatelji talijanskog mirovinskog osiguranja govore da su 2017. godine 96.743 osobe koje nisu državljani Europske Unije, primale mirovine. Od tog ukupnog brija njih 60.000 primalo je mirovine koje nisu pokrivene prethodno uplaćenim doprinosima.

Većina imigranata koji primaju takve mirovine odnosi se na članove imigrantskih obitelji koji su stekli pravo na useljenje zahvaljujući principu takozvane „lančane imigracije“, gdje članovi uže obitelji imaju pravo useliti se u zemlju ako jedan od njih dobije azil.