Afričkog imigranta uhitila je talijanska policija u nedjelju nakon što je snimljen na kako siluje ženu nasred ulice.

Incident se dogodio u središtu grada Piacenza u regiji Emilia-Romagna u nedjelju ujutro oko 6:30 sati , prilikom čega su prolaznici imigranta, podrijetlom iz Gvineje, vidjeli kako siluje svoju 55-godišnju žrtvu, izbjeglicu iz Ukrajine.

Lokalno stanovništvo upozorilo je policiju nakon što je vidjelo napad, dok su drugi snimili šokantan napad na filmu, prema izvješću novina Il Giornale.

“To je vrlo ozbiljna epizoda koja vrijeđa ne samo žrtvu nego i grad koji se pokazao gostoljubivim prema onima koji to – očito – nisu zaslužili”, rekao je član nacional-konzervativne Braće Italije (FdI) Tommaso Foti i dodao da ne želi politizirati napad u izborne svrhe, ali je rekao da se to ne može ignorirati.

Čelnica Braće Italije, Giorgia Meloni, našla se na udaru glavnih medija nakon što je objavila video napada na svom Twitter računu.

“Ne može se šutjeti pred ovom okrutnom epizodom seksualnog nasilja nad Ukrajinkom koju je tijekom dana u Piacenzi izvršio tražitelj azila”, rekla je Meloni i dodala: “Učinit ću sve što mogu da vratim sigurnost u naše gradove.” Objava je kasnije izbrisana, a Twitter je naveo da krši pravila platforme.