Italiju je potresao skandal u kojem su sudionici kriminalne organizacije, koja uključuje gradonačelnika, liječnike i socijalne radnike, djeci „ispirali“ mozak kako bi tvrdili su ih njihovi roditelji zlostavljali, da bi ih potom lakše prodali udomiteljskim obiteljima.

Do sada je uhićeno 18 osoba, uključujući gradonačelnika grada Bibbiana, u blizini Reggio Emilije u sjevernoj Italiji, prenosi RT.

Osumnjičeni su za zajednički rad na „pranju“ mozga djece koja su potom odvođena iz socijalno ugroženih obitelji pod lažnim izgovorom, uvjerena da su zlostavljana kod kuće. To je kasnije poslužilo kao opravdanje da ih se proda udomiteljima po visokoj cijeni.

Oglas:

        

Psiholozi iz udruge Hansel i Gretel u gradu Moncalieri, u blizini Torina, koristili su razne bizarne tehnike kako bi ostvarili svoj zlokobni cilj.

Oslanjali su se na uvjeravanja kako bi njihove žrtve smatrale da su ih njihovi roditelji povrijedili i seksualno zlostavljali; djeca su prikazivala lažne, djetinjaste crteže s dodanim seksualnim detaljima i čak su izvodili predstave, oblačeći se u zastrašujuće maske kako bi predstavili svoje mame i tate kao zle i opasne.

Policija je rekla da su djeca također bila podvrgnuta slabim električnim šokovima, koje su psihijatri nazivali „malo memorijsko računalo“.

Jedna djevojčica opisala je razgovor s psihologom kada mu je rekla da se ne može sjetiti zašto više ne može vidjeti oca, te joj je rečeno: „Ali ne sjećaš se da si rekla da ga ne želiš više vidjeti? Sjećam se toga.

Psiholog je zatim objasnio: „Da, rekla si da ga ne želiš vidjeti jer se bojala da će te povrijediti … da će možda tražiti osvetu … ili te odvesti. Sjećaš li se straha kojeg si osjetila? Sjećaš li se sada?

Ali dijete je inzistiralo da se ne može sjetiti ničega te vrste i da je plakala zbog toga što je odvojena od oca.

Policija je također izjavila da su otkrili desetke pisama i darova od bioloških roditelja, koje uhićeni nikada nisu proslijedili dalje djeci.

Ljudi kojima su dječaci i djevojčice bili predani navodno su uključivali vlasnike seks shopova, osobe s psihičkim poremećajima i roditelje čija su djeca počinila samoubojstvo. U skladu s tim „udomiteljstvom“, barem dvije žrtve pretrpjele su stvarno seksualno zlostavljanje, navodi se u izvješćima.

Odvajanje od roditelja i psihološko mučenje nanijeli su teške posljedice na pogođenu djecu, a neki su izgubili nadu za budućnost i pribjegli samoozljeđivanju.

Kriminalnu organizaciju uhvatila je policija u sklopu operacije pod nazivom „Anđeli i demoni“, koja je pokrenuta krajem ljeta 2018. godine, nakon što je uočeno neprihvatljivo velik broj izvješća o zlostavljanju djece koja dolaze iz područja u pokrajini Reggio Emilia.

Oni uhićeni, kao i još 27 osoba pod istragom, optuženi su za zlostavljanje maloljetnika, nasilje, zloporabu položaja, prijevare i falsificiranje javnih evidencija.

Talijanski premijer Giuseppe Conte nazvao je zločin „zastrašujućim i šokantnim“, dok ga je ministar za obitelji i osobe s invaliditetom Lorenzo Fontana opisao kao „šokantno ozbiljan“ razvoj i obećao istragu sustava usvajanja u zemlji.